Open dag Flevokust Haven 2 september

gepubliceerd op 28-08-2017

Op zaterdag 2 september van 10.00-16.00 uur organiseert aannemer Gebr. van der Lee samen met opdrachtgever provincie Flevoland de open dag van Flevokust Haven in Lelystad. Een unieke gelegenheid om een kijkje achter de schermen te nemen bij de aanleg van deze nieuwe binnenhaven. Er zijn informatieve rondleidingen, een informatiemarkt en leuke activiteiten voor kinderen

Rondleiding en informatiemarkt
U kunt deelnemen aan een rondleiding over het bouwterrein. De aannemer vertelt dan onder andere over het aanleggen van de kade, de bouw van de golfbreker en het verlagen van de dijk. Op het terrein is daarnaast een informatiemarkt ingericht in een tent. Provincie Flevoland, gemeente Lelystad, aannemer Gebr. van der Lee en exploitant CTU vertellen hier het verhaal van Flevokust Haven: van plan tot een werkende haven in 2018. Gebiedspartner Rijkswaterstaat biedt informatie over verschillende projecten die zij in het gebied uitvoeren, zoals de versterking van de Houtribdijk en de Marker Wadden. Waterschap Zuiderzeeland is als betrokken partij ook present.

Kinderen
Voor de kinderen zijn er ook leuke activiteiten op de open dag. Zo kunnen kinderen op het bouwterrein schatgraven en zandkastelen bouwen. De gevonden schatten mogen de kinderen houden. Daarnaast staat er een springkussen, zorgt een kunstenaar voor mooie ballonnenkunstwerkjes en kunnen kinderen klussen aan een bouwpakketje van een weginspecteurswagen (op is op).

Praktische zaken
Flevokust Haven ligt aan de IJsselmeerdijk 85 in Lelystad, op zo’n 800 meter van de Maxima-centrale. In september wordt gewerkt aan de dijkverlaging, waardoor de IJsselmeerdijk beschikbaar is als parkeergelegenheid (en is afgesloten voor doorgaand verkeer). Vanaf hier kunt u te voet de kade bereiken, waar de activiteiten plaatsvinden. Een gedeelte van het bouwterrein is niet geschikt voor mensen die niet goed ter been zijn en stevig schoeisel is aan te raden. De informatiemarkt is wel toegankelijk voor iedereen, vanwege de aanleg van vlonders.

Voor bezoekers uit Almere en de Randstad: Rijkswaterstaat heeft werkzaamheden gepland op 2 september. Hierdoor is de A6 in beide richtingen afgesloten tussen Almere Stedenwijk en knooppunt Almere. Verkeer wordt omgeleid via de A27 en de A1. Het lokale verkeer kan gebruikmaken van de Hogering en Buitenring.

De bouw van Flevokust Haven in volle gang
Het afgelopen jaar is volop gebouwd aan de kade van Flevokust Haven. De damwanden zijn geslagen, de bouwkuip is gevuld met zand en het zettingsproces is gerealiseerd. De gemeente is bezig met de voorbereidingen voor het bouwrijp maken van het industrieterrein. Er wordt volop gewerkt aan de realisatie van de golfbreker, de dijkverlaging en de weg naar de kade. Eind 2017 is Flevokust Haven operationeel, de haven is volledig gereed in de loop van 2018. Kijk voor meer informatie op www.flevokusthaven.nl.